13.8 C
София
вторник, 4 октомври 2022 г.

Образувани са 19 досъдебни и бързи производства, свързани с нарушения на изборните права

Снимка: БГНЕС

МВР провежда акции срещу търговията с гласове в цялата страна по график от края на август насам. Образувани са 19 досъдебни и бързи производства, свързани с нарушения на изборните права. Получени са 99 сигнала като 75 от тях са свързани с нарушаване на изборните права на гражданите, а другите са за административни нарушения, казва главният секретар на МВР Петър Тодоров, предаде БНТ.

„Всички тези операции, които ще продължат да се извършват на територията на страната, имат за цел недопускане на купуването на гласове, осъществяване на корпоративен вот – в тази посока ще се насочат усилията на МВР до последния момент, включително и в изборния ден“, заяви Тодоров.

С цел недопускане изкривяване на вота днес се провеждат операции в районите на Стара Загора и Добрич, съвместно с НАП, БАБХ и други контролни органи. Правят се повсеместни проверки на заложни къщи, магазини, заведения, места на сборища на криминален контингент.

В рамките на акцията в Стара Загора към момента са образувани 8 досъдебни производства и са задържани 12 лица – за наркотици, управление след употреба на наркотици, кражби, както и 3-ма обявени за издирване.

В Добрич са образувани 9 досъдебни производства, 13 са арестувани за различни престъпления.

Служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, коментира, че акциите, които засягат целия спектър от престъпления, имат превантивен ефект и срещу търговията с гласове.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html