13.8 C
София
вторник, 4 октомври 2022 г.

Корнелия Нинова: Ние спряхме рекета върху фирмите, който ГЕРБ правеха 12 години

Снимка: Фейсбук страницата на Корнелия Нинова
Лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна вчера със симпантизанти на партията и представители на бизнеса в Сандански. След срещата, тя заяви:
„Бизнесът в Сандански към нас с думите: „Вие бяхте стабилните в правителството. Трябва да продължите така“
Собственици и управители на фирми в туризма, металургията, мебелна промишленост, земеделие и хранително-вкусовата промишленост ни благодариха с думите: „Вие бяхте стабилните в правителството и ни помогнахте да оцелеем в най-трудните месеци. Трябва да продължите така и да направите стабилно редовно правителство“.
Ние спряхме рекета върху фирмите, който ГЕРБ правеха 12 години. Държавата беше партньор, а не рекетьор като при Борисов. Това заявих от Сандански.
Заедно с вторият в благоевградската листа проф. Георги Михайлов, кметът на Гоце Делчев и член на ИБ на БСП Владимир Москов, областният председател на БСП-Благоевград Валери Сарандев и кандидатът за народен представител от Сандански Младен Тимчев се срещнахме с представители на бизнеса в Сандански, както и с граждани и партийния актив, по повод празника на независимостта.
Алармираме, че помощта на държавата от 250 лв. за тока изтича в края на септември. Служебното правителство да я удължи да края на годината. Тези пари ги има в бюджета., Представих предложенията на БСП за таван на цените, изземване на свръхпечалбите на енергийните дружества и справедливото им преразпределение към домакинствата и фирмите, от които са натрупани.
Това, за което ние настояваме от месеци, вече се прилага в Европа. Там вече се обсъжда малкият и среден бизнес да се върне на регулирания пазар.
Представителите на бизнеса поставиха много въпроси, касаещи Плана за възстановяване и устойчивост, подкрепата за земеделците, електронното управление и бюрократичните пречки пред предприемачите, както и липсата на кадри за икономиката.“
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html