13.8 C
София
вторник, 4 октомври 2022 г.

За пътуващите с БДЖ: Има затруднения с влаковете на Централна гара-София

Затруднено е движението на влаковете в западното направление на Централна гара София, съобщиха от БДЖ.

Поради възникнала повреда в контактната мрежа в Западната гърловина на Централна гара София от 04:35 ч. е затруднено движението на всички влакове, които пътуват по направлението София-Драгоман-София и през Искърското дефиле.

До 10:55 ч. беше прекъснато движението на влаковете по това направление, поради което беше създадена организация от „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД за превоз с автобуси за пътниците от Централна гара София до гара София Север и гара Илиянци, откъдето да продължат своето пътуване с влак, както и в обратното направление от гарите София Север и гара Илиянци до Централна гара София. Поради наложената извънредна промяна в организацията на движение, композициите пътуват със закъснение, а някои влакове се движат по отклонени маршрути.

Екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура” работят по отстраняването на повредата, като от 10:55 ч. движението на влаковете постепенно започна да се нормализира.

Клиентите на БДЖ могат да се информират за закъсненията на влаковете от служителите на билетните каси, електронните табла на Централна гара София и националния информационен телефон 02/931 11 11, както и да следят движението в реално време чрез функцията Радар на официалната страница на дружеството (www.bdz.bg).

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html