13.8 C
София
вторник, 4 октомври 2022 г.

Румен Радев ще присъства на „Спортувай с президента“ в Ямбол

Снимка: БГНЕС

На 8-ми октомври Румен Радев ще открие първия турнир по утринна гимнастика и инициативата „Спортувай с президента“ в Ямбол. Събитието ще се проведе в празното затревено корито на река Тунджа. Това съобщи в официалната фейсбук страница на Община Ямбол заместник-кметът Енчо Керязов.

Инициативата „Спортувай с президента“ има за цел насърчаване на масовия спорт, физическата активност и патриотичното възпитание сред българските деца. Инициативата е със състезателен характер и включва цялостна програма за мотивация. Акцент в нея са извънучилищните спортни занимания и алтернативните форми за физическо възпитание, като противовес на обездвижването сред младите хора.

Турнирът по утринна гимнастика „Ямбол 2022“ се организира от местната управа, със съдействието на Националната спортна академия „Васил Левски“. В него могат да участват момичета и момчета от пети до 12 клас, а срокът за записване е до 30 септември. Участващите ученици ще бъдат разделени според възраст и на отбори с капитани.

Облагородяването на 3 км от коритото на река Тунджа в града започна в края на 2019 г. – първо с мащабно почистване, а впоследствие и със затревяване. Над 200 тона отпадъци бяха извадени от реката след премахването на триметровата растителност. Идеята на местната управа е речното корито да бъде превърнато в линеен парк.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html