13.8 C
София
вторник, 4 октомври 2022 г.

Плевенска област има 13 подвижни секционни избирателни комисии

Снимка: БГНЕС

Председателят на Районната избирателна комисия в Плевен Николай Яков съобщи, че са сформирани 13 подвижни секционни избирателни комисии в областта, предаде БТА.

В общините Кнежа, Искър, Белене, Гулянци, Долна Митрополия – ще има по една подвижна секция, а по две – в Плевен, Червен бряг, Левски и Никопол.

Яков припомни, че крайният срок за подаване на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия бе до 17 септември, а до вчера трябваше да бъдат сформирани и комисиите.

Общо секционните избирателни комисии в областта към днешна дата са близо 400. Допълнително са образувани СИК в болницата в Кнежа, в Многопрофилната болница за активно лечение „Сърце и Мозък“ в Плевен, както и по една в затворите в Белене и Плевен. Очаква се да бъдат сформирани две избирателни комисии в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Георги Странски“ в Плевен и в Дома за възрастни хора в село Бохот.

„Комисии в ковид отделения в болниците няма да има за тези избори, няма решение за това на Централната избирателна комисия“, обясни Яков. Той добави, че болните с COVID-19 ще трябва да гласуват в секциите, сформирани в съответното лечебно заведение.

По думите на председателя на РИК – Плевен пробното гласуване с тестовите машини преминава при слаб интерес в област Плевен. Според него това може да се обясни с факта, че избирателите вече имат опит как да упражнят правото си на вот с машина и нямат нужда да се упражняват предварително.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html