13.8 C
София
вторник, 4 октомври 2022 г.

Кирил Петков: В интерес на България и цяла Европа е имперските стремежи на Путин да спрат

Снимка: Фейсбук профилът на Кирил Петков

Съоснователят на ПП „Продължаваме промяната Кирил Петков изрази своята позиция относно частичната мобилизация, обявена от президентът на Руска федерация Владимир Путин. Петков написа в своя фейсбук профил:

„Войната навлезе в критична и опасна фаза. По-нататъшна ескалация е абсолютно неприемлива и целият свят трябва да се противопостави. Решението на Кремъл за частична мобилизация и заплахата за използване на ядрени оръжия са недопустими! Днес, в Деня на Независимостта на България, си припомняме, че всяка страна има право да следва своя собствен път – без намеса от други страни и чужда агресия.

В интерес на България и цяла Европа е имперските стремежи на Путин да спрат и войските му да напуснат окупираните територии. Русия трябва да се върне на масата за преговори! Само така може да се разреши подобна криза, за да се избегнат огромните щети и хиляди невинни жертви. Както е казал Стамболов: “Съединението прави силата, а силата ражда независимостта”. Всички трябва да сме заедно срещу войната и агресията!“

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html