13.8 C
София
вторник, 4 октомври 2022 г.

Наказаният да играе без публика „Левски“ призова феновете да напълнят стадиона

Кадър Youtybe

Ръководството на ПФК „Левски“ излезе със специално обръщение към феновете си, в което категорично се противопостави на наказанието, наложено от Българския футболен съюз след дербито с ЦСКА-София. Припомняме, че „сините“ бяха наказани да играят без публика срещу един от най-големите си дразнители – „Ботев“ (Пловдив). В специална декларация клубът открито се противопостави на БФС, като от „Герена“ се чуват все по-остри критики и взе да намирисва на бунт срещу футболното ръководство у нас.

Ето и декларацията от клуба, която публикуваме без редакторска намеса:

„Левскари,

обръщаме се към Вас по повод решенията на Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз от 20.09.2022 г., с които на нашия клуб са наложени редица наказания, сред които и най-тежкото възможно – забрана за игра пред публика.

Стоически изтърпяхме съдийските подигравки с Левски в мачовете с ЦСКА 1948 и Локомотив (София). Решихме да се концентрираме върху собствените си грешки.

Няма, обаче, да приемем претенции за принципност от страна на футболната ни централа и нейните комисии единствено на гърба на Левски. Поне докато не получим ясен отговор на няколко въпроса.

Защо на ПФК Левски не бе предоставена възможност да се запознае с доклада на дежурния делегат след мача с ЦСКА-София и на другите документи по преписката, да присъства чрез свой представител на заседанието на комисията или поне да представи становище? Защо преградихте напълно пътя ни за защита? Ние и до момента не знаем въз основа на какви факти е наложено наказанието.

Защо за по-тежки нарушения първоначалната санкция, наложена на Локомотив (Пловдив) от два мача без публика, бе изцяло отменена? Забележете, с решение на Апелативната комисия, която невероятно как намери жалбата за допустима при наличието на безумния по своята същност, но иначе ясен текст на чл.53, ал. 2, б. д от ДП, според който само решения на ДК, с които се налагат наказания за повече от две срещи лишаване от домакинство, подлежат на обжалване.

Колко „принципен“ и акуратен в доклада си бе дежурният делегат на мача на 29 август 2022 г., когато на стадиона в Борисовата градина летяха предмети към делегацията на гостуващия тим? Защо тогава не последва подобно наказание?

Кога Дисциплинарната комисия ще започне да следва европейските норми и практика при определянето и налагането на наказания, вместо телефонното право?

Все риторични въпроси, на които БФС няма отговор.

Нека да е напълно ясно. Не искахме специално отношение, нито привилегии, а да бъдем еднакво третирани с всички други клубове. Не го получихме.

Затова каним нашите привърженици да напълнят стадиона на следващия мач с Ботев (Пловдив).

Вие ги спрете, господин Михайлов! Или послушайте съвета ни и си вървете завинаги!“

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html