13.8 C
София
вторник, 4 октомври 2022 г.

Индийският премиер критикува Путин за войната и видимо го изнерви

Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Днешната епоха не е епоха на войни и аз много пъти съм ви го казвал“, заяви индийският премиер Нарендра Моди на срещата с Путин в Узбекистан.

Когато индийският министър-председател каза това, руският президент прехапа устни и погледна Моди, отбелязва Ройтерс, описвайки реакцията на Путин.

„Запознат съм с позицията ви относно конфликта в Украйна, която вие постоянно демонстрирате“, каза хладно руският президент на Моди.

„Ще направим всичко, за да спрем това възможно най-скоро. За жалост, противниковата страна, украинските ръководители, отказаха всякаква възможност за преговори и заявиха, че искат да постигнат целите си с военни средства“, каза още Путин.

Anteni.info припомня, че Русия и Индия традиционно поддържат добри отношения, още от времето на СССР. Много от оръжията и суровините, Индия внася именно от Русия. Двете страни са членки и на органицацията БРИКС, чиято цел е икономическо, културно и политическо сътрудничество между членуващите държави. Страните в БРИКС са Бразилия, Русия, Индия, Китай и ЮАР.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html