13.8 C
София
вторник, 4 октомври 2022 г.

Масово шествие в подкрепа на семейството в Белград

Снимка: markovesic83@gmail.com/spc-rs.

Масово шествие в подкрепа на традиционните ценности и семейството се проведе снощи в Белград.

Сръбският президент Александър Вучич обяви, че планираният за 12-18 септември европейски прайд ще бъде отменен. Причината е кризата в Косово и Метохия и рискът от размирици. Организаторите на EuroPride заявиха, че събитието ще продължи да се провежда, но без парада.

По-рано Сръбската православна църква призова вярващите на молебен пред катедралата „Свети Сава“. Негово Светейшество сръбският патриарх Порфирий нарече решението на ръководството на страната да забрани шествието „ЕвроПрайд“ правилно.

В слово към събралото се за молитва множество той каза: „Ние не налагаме нашия начин на живот на никого, но също така не искаме никой, от която и да е страна, да идва и да ни налага своето виждане за света и начина на живот“.

Сръбският патриарх Порфирий заяви, че Белград няма нужда от европрайд, нито от налагане на нови ценностни системи и парадигми от чужбина.

Той заяви също така, че църквата не подкрепя каквото и да е насилие и преследване на членовете на ЛГБТ, особено ако това се прави в името на Църквата.

Това е третото масово шествие в подкрепа на семейството, което се провежда в Белград.

 

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html