петък, 29 март 2024 г.

„Червените“ правят Бойко Рашков депутат

Снимка: БГНЕС

Елица Григорова, за в. „Галерия“

Бойко Рашков със сигурност ще бъде избран за депутат в следващото Народно събрание, научи „Галерия“ от отлично информирани източници. Бившият МВР шеф води листата на „Продължаваме промяната“ в Перник, където опонентите са разположили също тежка бойна техника. След вътрешнопартийна драма БСП прати там дългогодишния депутат Александър Симов, а ГЕРБ – безспорния авторитет Кирил Ананиев, работил с много правителства и разпознаван като свой дори от „червените“.

В тези две партии обаче е имало доста брожения при формирането на пернишките листи и затова местните активисти никак не са ентусиазирани да работят за своите в настоящата кампания.

В БСП разпрата беше сериозна – водачът на листата Любомир Бонев се оттегли с обяснението, че предпочита да работи като строителен инженер. В момента той е шеф на индустриалната зона в града, но е бивш депутат от БСП. Наред с това там тече дълъг конфликт на местните социалисти с Корнелия Нинова. Кметът Станислав Владимиров, който също бе депутат, много пъти я е критикувал, включително за слабите резултати на предишните избори. Той обвини лидерката в „идейна безпътица“ и „лицемерие“, нарече Нинова „много агресивна, първосигнална и злобна жена“, а ръководството от своя страна сне доверието си от него. И както „Галерия“ първа писа, пернишките социалисти са готови да гласуват за кого ли не, включително за Стефан Янев и Мая Манолова, само и само да направят напук на Нинова.

Пернишката листа не за първи път е невралгична точка за БСП.

През февруари миналата година председателите на областния и общински съвет на партията в Перник Валентин Петков и Стефан Кръстев отказаха да участват в листите с мотива, че имат особено мнение за начина, по който те се структурират.

При ГЕРБ драмата е малко  по-различна. Макар да приемат водача на листата Кирил Ананиев, пернишките гербери никак не са искали за второто място Георги Георгиев, защото няма нищо общо с Перник. Той е започнал партийната си кариера от столичния район „Слатина“. През 2014 г. е избран за председател на Младежкия ГЕРБ , а на предсрочните парламентарни избори през 2014 става депутат от 24 МИР – София. В третото правителство на Борисов е зам.-министър на външните работи.

Наред с това в пернишката организация имало хора, които съвсем не искат Борисов да остане начело на партията. И точно по тази причина работят за отявления му противник Бойко Рашков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html