13.8 C
София
вторник, 4 октомври 2022 г.

Италия се възмути от детско филмче с еднополова двойка, но не е само то

Снимка: Фейсбук

Федерико Моликоне, представител на дясната партия „Братя на Италия“, беше възмутен от епизод на детския анимационен сериал „Прасето Пепа“ и призова да не го показват. „Това е сериал, в който се показва първата еднополова двойка в анимацията“.

От  Аnteni.info отбелязваме, че и в касовият „Баз Светлинна година“ също се показва еднополова двойка. Филмът на Disney и Pixar е научно-фантастичен приключенски екшън, представящ  историята на звезден рейнджър.

Според политикът,  излъчването на анимация с хомосексуални връзки е неприемливо за Италия.

За пореден път политическата коректност удря за сметка на децата ни. Не може ли те да са просто деца? „, пита той.

Трябва да се отбележи, че партията „Братя на Италия“ не подкрепя еднополовите бракове и отглеждането на деца от ЛГБТ двойки. От края на 19 век хомосексуалните отношения в страната са наказуеми, но през 2016 г. гражданските съюзи са легализирани. Освен това Италия беше една от първите страни в Европа, която позволи на транссексуалните да променят пола си законно.

Добавяме, че в новата анимационна серия, наречена „Семейства“, Пепа има приятелка – бяла мечка на име Пени. Тя рисува портрет на семейството си и разкрива, че родителите й са две лесбийки.

 

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html