петък, 19 април 2024 г.

Според Киев в битката за Херсон всеки ден загиват 300-350 руски военни

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украинските сили продължават контранастъплението си в Херсонска област. В битките всеки ден загиват по 300-350 руски военни, съобщава Укринформ.През последното денонощие украинските зенитни ракетни войски са унищожили и 5 руски дрона и 5 крилати ракети „Калибър“, изстреляни от окупаторите от акваторията на Черно море, съобщи във Фейсбук генералният щаб на украинските въоръжени сили.Според информация на военновъздушните сили на Украйна в Телеграм те са унищожили в Донецка област „поредния“ руски хеликоптер Ка-52 Алигатор и един дрон модел „Форпост“.
Сроковете за приключване на войната с Русия ще се определят само от Украйна. Украйна ще ги определя, освобождавайки своите територии, посочи в Туитър Михайло Подоляк, съветник в президентската администрация в Киев.

„Руските представители постоянно повтарят една странна мантра: „Специалната военна операция ще бъде приключена в срок“. Те изглежда така и не са разбрали нищо. Сроковете за свършване на войната ще определя само Украйна, освобождавайки своите територии. Както и бъдещия обем на репарациите, които ще плаща Руската федерация“, написа Подоляк.

От началото на руското нашествие на 24 февруари до 3 септември въоръжените сили на Украйна са ликвидирали близо 49 050 военнослужещи на Русия, допълва Укринформ. Това обаче е по украински данни, които не са потвърдени от руснаците, които по принцип не дават информация за жертвите от своя страна, въпреки че по косвени изводи от руски изказвания става ясно, че убитите и ранените никак не малко.

При атака срещу руски плацдарм на 1 септември само от едно място са извозени към Русия три камиона КамАЗ, натоварени с тела на загинали. Това заяви Олексий Арестович, съветник в офиса на украинския президент Володимир Зеленски, предаде УНИАН.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html