четвъртък, 18 април 2024 г.

Нова наредба забранява ругатните! Ето къде

Снимка: БГНЕС

Нова общинска наредба готвят в Хаджидимово. Според нея се забраняват ругатните по улиците на града. Градът, известен най-вече с китният си манастир, ще налага солени глоби при нарушение, съобщава Бг Он Еър.

Предвидени са санкции за нарушителите, които ще достигат до 200 лева. Намерението на общинското ръководство е да подобри отношенията между жителите и да се създаде по-добър климат в обществото.

В Хаджидимово не отричат, че често използват по-цветущ език в общуването си.

„Абе, по някой път се изпускаме, припсуваме от време на време и така. Тука се псува на всеки втори крак – като хванеш от кмета, стигнеш до козаря. Кметът псува най-много от всички, къде го е вкарал закона“, разказва един от живущите в селото.

В градчето все пак има и хора, които твърдят, че се въздържат от ругатни и приветстват идеята на кмета.

„Такива работи не – никога! Не е хубаво това, но има различни хора“, споделя един от тях.

Псувни се чуват в Хаджидимово за щяло и нещяло. Жителите му обаче твърдят, че по този начин изпускат натрупаното напрежение.

Общинска охрана вероятно ще следи за спазването на новата забрана. Според местните жители това ще доведе до рязък скок на бързите заеми.

„Като не може да ги плащаме, ще търсим пари от кмета назаем, защото той ги е издал тези закони, ще ни даде пари и ще ги платим“, заканват се някои от жителите на Хаджидимово.

Други пък са на мнение, че „ако общинските съветници и законотворците са решили, че проблемът са ни псувните, явно доста са ги псували“.

Със закон Хаджидимово застава не само срещу ругатните, но срещу откритото носене и употреба на взривни вещества, оръжия, прашки, а също и срещу графитите по стените на къщите в града.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html