четвъртък, 18 април 2024 г.

Бойко Рашков: При всички случаи трябва да се състави кабинет

Снимка: БГНЕС

Във всички случаи трябва да се опита да се състави кабинет, заяви пред Нова телевизия бившият вътрешен министър и водач на листата на „Продължаваме промяната“ в Перник Бойко Рашков.

Изказването му е по повод последното социологическо проучване, според което ГЕРБ дърпа с около 5%  пред „Продължаваме промяната“. Рашков смята още, че в следващия парламент ще има нестабилно мнозинство, заради което ще се наложи ново коалиционно управление. Той не изключи възможността „Промяната“ да платят цената за поведението на някои от досегашните си коалиционни партньори.

Рашков отново подчерта, че са нужни сериозни промени в Закона за КПКОНПИ. Самият той бе спряган за нов шеф на антикорупционната комисия.

„Комисията трябва да се включи в антикорупционната дейност. Досега, тъй като съставът й беше избран от ГЕРБ и ДПС, тя услужливо не извършваше проверки спрямо високопоставени лица”, коментира бившият вътрешен министър.

Той бе категоричен, че ако „Продължаваме промяната“ успее да състави правителство след изборите на 2 октомври, ще продължи работата си по това да се възстанови контролът върху всички структури на граничните пунктове.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html