сряда, 24 април 2024 г.

Асен Василев прогнозира минимална заплата от 870 лева от 1 януари

Лошата новина за бизнеса е, че за следващата година сме заложили минималната работна заплата да бъде 50% от средната, което към актуални данни означава да се качи до към 860- 870 лева от първи януари. Това заяви във Велико Търново бившият финансов министър и съпредседател на „Продължаваме промяна“ Асен Василев. Той е на предизборно посещения в старопрестолния град заедно с Кирил Петков.

„Идеята на служебното правителство да изтегли нов заем е смислена, тъй като има голям падеж и трябва да върнем голям заем през март месец догодина. При условие, че този заем се изтегли сега, лихвите ще са по-ниски отколкото догодина“, каза още Василев.

Според него икономиката в държавата не предполага настъпване на финансов апокалипсис, а бизнесът в България е подготвен за промените и новите логистични потоци във финансовата карта на света. Според Василев българският бизнес печели много добре от това, което става на европейските пазари. Самите предприемачи признават, че електроенергията у нас е най-евтина в цяла Европа, което им дава конкурентно предимство, коментира той.

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html