петък, 19 април 2024 г.

Рашков скочи срещу Демерджиев и разказа за чадъра върху трафика на мигранти

Снимка: БНТ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков коментира трагедията от вчера, при която загинаха двама полицаи, при изпълнение на служебния си дълг, в ефира на БНТ.

Рашков коментира и думите на сегашния министър Иван Демерджиев за вероятната съпричастност на служители на МВР към трафика с мигранти.

Както Аnteni.bg  информира сегашният външен министър разказа за „гнусни практики“ в полицията и двете трагедии от вчера.

„Думите на Демерджиев, че има чадър върху трафика на мигранти, са много силно изказване. Това подлежи на доказване, в противен случай ще бъде само едно петно. Пресилено би било да приемем, че министерството прави чадър на трафика на мигранти“, заяви Рашков.

„Не е тайна, че трафикът на мигранти е много доходоносен бизнес и с него се занимават чужденци. Онези, които са се увлекли по тази дейност са го направили за пари.  Прокрадна се информация, че част от участниците, организирали трафика на тези мигранти, част от тях са влезли в страната, били са настанели в домовете на служители на дирекция „Миграция“ това трябва да се провери и да не се спекулира“, коментира той.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html