петък, 26 април 2024 г.

Кирил Петков: Слави Трифонов е троянският кон на мафията

Снимка: БГНЕС
„Слави Трифонов спечели няколко избора, влезе в няколко парламента и ги разби. Слави Трифонов е троянски кон на мафията. Мафията има лица и имена – Капитан Андреево“, коментира бившият премиер и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков пред БНТ. Той гостува в предаването „Още от деня“ заедно с Асен Василев. Те бяха категорични, че един от тях ще е новият премиер на страната, ако спечелят изборите и ако получат коалиционна подкрепа. Кой точно ще е министър-председател, щели да решат лично, казаха Петков и Василев и подчертаха, че си имат доверие.
„Допуснахме много грешки, но направихме и много добри първи стъпки. Хората ни казват – довършете си работата”, сподели Петков.
Асен Василев пък призна, че са пораснали и поучукани и вече по-трудно могат да бъдат спънати. За искането на Слави Трифонов за референдум за президентска република, видимо възмутен Асен Василев отсече: „Даже Тодор Живков не си е позволявал струпването на толкова власт!“.
Кирил Петков демонстрира и голямо електорално самочувствие. Според него реалните резултати на изборите за тяхната формация ще бъдат прогнозите на социолоците плюс 10%.
Петков и Василев призоваха трагедията с убитите полицаи в Бургас да не се злоупотребява с политически цели. И заявиха, че техният кабинет е направил всичко необходимо за подсигуряването на страната с природен газ. Според Асен Василев вече получаваме пълния обем договорен с Азербайджан газ. Заедно със 7-те договорени танкера това напълно осигурявало потреблението на страната.

 

 

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html