вторник, 23 април 2024 г.

Френска компания за автомобилни компоненти открива нов завод в Плевен

Френска компания разкрива първия си завод у нас в Плевен. Инвестицията е свързана с производство на елементи за автомобилната индустрия, съобщи БНР.

Френската компания „Accel“ ще прехвърли производствени мощности от завод в Турция към България. Французите са избрали са Плевен в „състезание“ с няколко града, каза представителят на компанията за България Димитър Калдамуков.

„Вече сме наели ръководителя на завода, който тепърва ще трябва да набере персонал, колко хора ще наеме компатияга. Сградите са достатъчно големи, обаче по план в тях могат да работят максимум 150 човека. Надявам се до края на годината да сме приключили всичко административно и документално, за да може хората, които ще работят, да почнат да си наемат служители ,да имат честа писта пред себе си. Дейността на „Аквел“ е производство на автомобилни компоненти. Това включва най-различни електрически компоненти в системите на колите – електрически дръжки, суичове за различните платки по електрическите коли, произвеждаме пластмасови компоненти, гумени компоненти, т.е една кола като я гледате тя се състои от един милиард части“, обясни той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html