вторник, 16 април 2024 г.

Решено: „Промяната“ ще се яви самостоятелно на вота

Снимка: БГНЕС

Очакваното се случи – „Продължаваме промяната“ ще се яви самостоятелно на предсрочните избори на 2 октомври. Това съобщиха от пресцентъра на формацията на Кирил Петков и Асен Василев.

„Вярваме, че тази формула ще донесе на България коалиционното мнозинство, което да довърши работата, започната от кабинета Петков. „Демократична България“ остава наш естествен партньор и съюзник по пътя към промяната в страната“, се посочва в съобщението.

Междувременно „Промяната“ беше вписана в регистъра на политическите партии, стана ясно сайта на Софийския градски съд (СГС). Представляващи политическата сила са Кирил Петков и Асен Василев.

На 9 август съдът допусна вписване на „Продължаваме Промяната“ в регистъра. Според решението на съда искането за вписване е основателно и следва да се извърши, тъй като от представените към заявлението писмени доказателства се установява наличието на предвидените в закона предпоставки.

„По делото не са събрани доказателства, които да оборват верността на представените със заявлението документи“, се казва още в решението на СГС.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html