четвъртък, 25 април 2024 г.

Андрей Гюров: С ИТН страницата е затворена

Сн. БГНЕС

С формацията „Има такъв народ“ страницата е затворена не само за „Продължаваме Промяната”, а и за българския избирател. Това ясно се вижда от последните социологически проучвания. Това заяви в предаването „Седмицата“ на Дарик радио председателят на парламентарната група на „Продължаваме Промяната“ Андрей Гюров. „За пореден път ИТН показа, че не е конструктивен партньор, а е в тази коалиция с определени интереси, които не са на масата, а се движат от едно задкулисие“, добави той.

Въпреки всичко Гюров вярва, че усуканият политическият възел ще се разплете: „Дали ще бъде с този мандат, дали по някакъв друг начин, в крайна сметка ние затова сме влезли в политиката – за да придвижим страната напред със скорост и ускорение, което условията позволяват“. Според него вотът на недоверие срещу правителството, водено от Кирил Петков, не е „поражение“, а „един нормален развой на събитията“ с оглед на коалицията, която формираше кабинета.

Това беше коалиция с двойно дъно. От самото начало имахме подозрения, че ще бъде трудно. Но не трудно от идеологическа гледна точка, а от гледна точка на адекватността и желанието за истинска промяна. За съжаление, маските паднаха много по-рано, отколкото очаквахме“, каза той. В това Гюров вижда възможност за пренастройка на модела и търсене на по-устойчив път.

Председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната“ бе категоричен, че на този етап със сегашния състав на партиите ГЕРБ и ДПС не може да се говори за евроатлантическа коалиция.

Източник: frognews.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html