петък, 19 април 2024 г.

„Възраждане“ внася искане за експулсиране на дипломати от посолството на САЩ у нас

Снимки: БГНЕС

„Възраждане“ ще внесе искане за намаляване на броя на служителите на посолството на САЩ у нас, обяви лидерът на партията Костадин Костадинов.
По негова информация имало голяма диспропорция между броя на работещите в нашата дипломатическа мисия във Вашингтон и американците в София.
Той напомни, че именно с такъв мотив страната ни изгони над 70 служители на руското посолство в България. Костадинов обяви също така, че разполага с информация, че в американското посолство е проведена закуска, на която е било „редено новото правителство“.
„Това е поредната брутална намеса на САЩ във вътрешната политика на страната. Днес сутринта в деня на консултациите, в американското посолство са били привикани представителите на така наречените евроатлантически партии, наричани от нас за по-кратко „американските партии“, които са получили инструкции как да се направи новото правителство. Ако това се беше случило в руското посолството, то щеше да бъде обявено от ДАНС. Американците посочват българския премиер и кои да са министрите“, смята лидерът на „Възраждане“.
Източник: trud.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html