петък, 26 април 2024 г.

Ива Митева: ДБ може да ни върне на масата за преговори

Атанас Атанасов и Христо Иванов, сн. БНР/БГНЕС Архив
Независимо при кого отиде третият мандат, трябва да го осмислим като общ мандат на всички, които искаме да направим нещо, да си дадем втори шанс и да свършим нещо смислено. Би трябвало третият мандат да се даде на този, който най-много ще консолидира обединение около себе си. ДБ дава заявки за най-голяма консолидация. Ако мандатът дойде в ИТН, ще направим всичко възможно.
Това заяви пред bTV Ива Митева от “Има такъв народ” по повод третия мандат за съставяне на правителство.
Вторият мандат ще бъде връчен на ГЕРБ до дни, стана ясно от думите на президента Румен Радев вчера, но заявката на Борисовата партия е да го върне веднага. Така на практика топката е в полето на третата формация, която ще получи шанса за съставяне на правителство в рамките на това Народно събрание. На кого ще бъде връчен – не е ясно.
“Трябва да загърбим егото си. Всички говорим за смирението, но не го виждам. Трябва да изоставим емоциите и суетата. Като се съберем, трябва първо да помълчим. След това да си изговорим всичко, което ни е тежало. Виждам, че и в другите ПГ усещането е било същото, но те са мълчали”, посочи още Митева.
По думите й лъжата, интригите и лицемерието много пребивават в НС.  “Истината боли понякога, но когато седнем заедно на масата и започнем да говорим, мисля, че ще започнем да се чуваме и слушаме повече и да се разбираме. Не смятам, че сме деструктивни, напротив”, допълни Митева.
Източник: frognews.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html