четвъртък, 28 март 2024 г.

Балабанов удари Петков: Трифонов не държи никого със страх

Сн. БГНЕС

Депутатът от ИТН Станислав Балабанов отвърна на снощния удар на Кирил Петков, който обвини Слави Трифонов, че държи „Има такъв народ” в страх.
„Слави Трифонов не е държал никого със страх. Няма такова нещо. Депутатите на ИТН са свободни хора. Когато сме се срещали с тях в началото на нашата битка и кариера, разговорите, които са имали с Трифонов, са били единствено, че каквото и да правят, трябва да подхождат с морал и достойнство и да застават зад истината“, заяви Балабанов в интервю за БНТ.
„Тези, които напуснаха, ни обвиняват, че заплашваме депутати, държим ги”, каза още Балабанов. И разкри: „Министърът на спорта бе свободен да прави каквото си иска, беше най-големият критик на Кирил Петков и за една нощ разбра, че в ИТН има мафия. Цяла България разбра, че са предатели. Те ще останат завинаги така, няма какво повече да ги коментираме.”.
Имаше един велик филм „Изкуплението Шоушенк“. Там имаше един гоблен с цитат от библията: „Ръката му дава на всеки му дължимото“. Дори тези, които ги купиха, знаят какви са и един ден те ще се отрекат от тях“, предрече Балабанов. И отсече: „Пожелавам му успех.”.
„Нашите депутати ги купуваха със страх, заплахи, оферти. В 21-ви век да казват, че ще пратиш хора да те отзоват като народен представител. Какво означава това?“, попита депутатът от ИТН.
Балабанов каза какво ще прави ИТН, ако третия мандат дойде при тях.
„Това е една демократична процедура и това е право на Румен Радев. Ако дойде при нас, ще направим всичко възможно, за да съставим правителство, защото има много кризи за решаване. Ще говорим и с ПП, въпреки техните лидери. Има много светни хора сред тях. Надявам се да откликнат.
Ако мандатът отиде при ДБ или БСП, отново ще седнем на масата за преговори и ще видим какво можем да постигнем. Категорично не се страхуваме от избори“, каза той.

„В парламента не сме се сърбали да сме гаджета, близки, роднини да си прощаваме и да си сърдим. Хората са ни изпратили, за да служим. Да, има неща, които не можем да преглътнем. Това е министър-председател, който лъскаво бе опакован в завършване на западни университети. Ако говорим за борба с корупцията, да видим резултатите. Нито реформите се осъществиха, нито съдебната реформа се осъществи“, каза още той.

Източник: standartnews.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html