петък, 19 април 2024 г.

БСП и ПП – повече допирни точки и една червена линия

Сн. БГНЕС

От БСП виждат повече неща, които ги събират с „Продължаваме промяната“, отколкото да ги разделят. Това стана ясно от коментара пред БНТ на Филип Попов. Борбата с корупцията, съдебната реформа, социалните мерки, икономика, енергетика са сферите, в които има общи идеи.
Комуникацията е много важна, изтъкна червеният депутат, според когото Асен Василев се е поучил от грешките на Кирил Петков.
Несъгласие има за политиката спрямо Русия, но по думите на депутата, България трябва да има добър диалог с всички съседи. Властта си слага срок от 6 месеца, защото това е минималният срок да се случат заложените мерки.
Няма пречка министър-председателят да бъде и министър на финансите, смята Филип Попов. Министерство на финансите е в ресора на ПП, но може да го предложат на някой от коалиционните партньори.
Според Попов важни са политиките, а не кой ще оглави дадено министерство. Ще бъдат обсъдени имена за различните ведомства, каза социалистът. Всички коалиционни партньори ще участват в обсъждането на министрите.
Този кабинет трябва да продължи, убеден е червеният депутат. Намираме се в тежка криза с война на 300 километра, предупреди Филип Попов, а при едни предсрочни избори следващият парламент ще е тежко фрагментиран.
Попов не е изненадан от антибългарските настроения в Скопие за френското предложение. Трябва да отстояваме националния си интерес, смята той.
Източник: news.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html