вторник, 23 април 2024 г.

Защо Джамбазки бе пред къщата на Борисов?

Сн. Фейсбук

Представители на ВМРО водени от Ангел Джамбазки се събраха снощи на протест пред къщата на Бойко Борисов в „Банкя“, става ясно от кадри, разпространени във Фейсбук.
Повод за демонстрацията е решението на партия ГЕРБ да подкрепи френското предложение за вдигане на ветото върху Северна Македония за старта на преговорите за членство в ЕС.
Внезапно при протестиращите пристигнаха активисти и депутати на ГЕРБ, които се спречкаха с представителите на ВМРО. Чуха се обвинения за скъсани фланелки и взимане на телефони.
Пред хората Ангел Джамбазки обяви, че живеем в съдбоносни времена, в които се вижда разколебаване в позицията на Борисов.
„Дойдохме се да срещнем с човека, който се разколебава. Искаме да кажем на г-н Борисов и всички депутати, че тази кауза надминава всички вътрешнопартийни ежби. Не трябва да се допуска национално предателство в следващите дни“, призова Джамбазки.
Той увери, че не са дошли да се бият с никого.
Георг Георгиев стисна ръката на Джамбазки и обяви, че ГЕРБ е причината да се говори за Северна Македония. „ГЕРБ никога не е извършвала национално предателство. Ние подписахме Договора за добросъседство и рамковата позиция“, подчерта той.
По-късно в „Банкя“ пристигна и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, която изчете предложенията на ГЕРБ, с които да се защити националния интерес на България. Атанасова и Джамбазки се разбраха да се видят  и да уточнят точките, с които да гарантират националния ни суверенитет.
Източник: standartnews.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html