четвъртък, 28 март 2024 г.

Пеевски: Продължаваме битката

Иво Прокопиев, сн. БГНЕС

„Продължаваме битката срещу олигарха Иво Прокопиев”. Това беше първият коментар на депутата от ДПС Делян Пеевски след гласувания вот на недоверие.

„Бившият премиер Иво Прокопиев каза – „Продължаваме”. И ние продължаваме, докато се преборим Иво Прокопиев да не ограбва повече тази държава, да не плащат скъп ток заради него, заради неговите соларни паркове.

Пеевски се появи на протеста срещу правителството заедно с лидера на партията Мустафа Карадайъ. Двамата се ръкуваха с протестиращите. От всички 12 заседания на Народното събрание през май, Пеевски не е бил на 10 без да посочи причина за това. В началото на 47-ия парламент заявката на Пеевски беше, че ще присъства редовните на заседания и ще работи за избирателите си, но последните няколко месеца се вижда, че той отново започва да отсъства.

Отсъствията на депутатите се извиняват с писмо до шефа на Народното събрание, което се съгласува предварително с председателя на съответната парламентарна група.

По време на 44-ото Народно събрание Пеевски постави рекорд по отсъствия – от този период пленарните заседания бяха 485, като всичките четири години депутатът от ДПС има 479 извинени отсъствия.

Иначе относно гласуването в зала, депутатът Рамадан Аталай, чийто глас беше преброен като против вота на недоверие, той обясни от парламентарната трибуна, че е отчетен грешно.

При първото гласуване 124 гласа бяха за вота на недоверие, 115 – против, при второто – 123 за, 116 – против. „Моят глас излезе, че съм гласувал против, но не е вярно”, каза Аталай.

Йордан Цонев също каза, че вотът на колегата му е бил отчетен грешно. „Той гласува по съвест”, каза Цонев.

Източник: btvnovinite.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html