петък, 19 април 2024 г.

Ицо Хазарта: Обадих се на Слави, за да се чуе с премиера, излъга ме

Сн. Фейсбук; Булфото

„Говорих със Слави Трифонов по телефона – излъга ме, че ще се обади на премиера Кирил Петков.“ Това заяви пред bTV депутатът Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта.
По думите му телефонният разговор се е случил преди около два месеца, като това било първият път, в който той се обаждал на Трифонов. Петров допълни, че целта на обаждането била да накара лидера на „Има такъв народ“ да говори с министър-председателя.
„Казах му – виж сега, познаваме се от 20 години. Така се случи, че все ти ме търсиш. Сега от 20 г. за първи път аз ти звъня, за да ти кажа да си вдигнеш телефона и да се видиш с Кирил. Започни да говориш него. Това не е шоубизнес. Това е държава, в която 7 млн. души седим и чакаме ти да си вдигнеш телефона. Това не е като балерина от „Магаданс“ да ти изневери и ти да започнеш да ѝ се сърдиш. Това е министър-председател“, обяснява Ицо Хазарта.
Според разказа му Трифонов му обещал, че ще се чуе с Петков, като двамата се разделили с добри чувства. Това обаче така и не се чувало, а Петров се чувства излъган.
„Толкова по въпроса кой колко си държи на думата“, допълни депутатът от ПП като финал на тази история.
Относно политическото поведение на лидера на ИТН Хазарта коментира, че то не работи.
„Няма как да искаш да си политически фактор и да стоиш като една холограма, да се обаждаш, когато ти е удобно и когато имаш интерес. А когато интересът ти не е защитен, не е удовлетворено дадено назначение или някакви пари не са отпуснати, почваш да ревеш – „Леле, Македония“, допълни още Христо Петров.
Депутатът коментира също така и по-дистанцираното поведение на президента Румен Радев като опит да се критикува от позицията на последен авторитет и опит да се хареса на всички. Той напомни как миналата година по време на тежкия дебат за ваксините срещу COVID-19 Радев е внимавал много да не заеме ясна позиция.
„Това е като миналото лято, когато искаше да се хареса и на хората, които лекуват COVID с чесън и ракия“, уточни той, но допълни, че когато искаше да се харесаш на всички, накрая не се харесваш на никого.
Относно темата дали в последно време не се злоупотребява с думата „фашизъм“, Хазарта призова хората да гледат филма „Вълната“ като лесен начин да се разбере как в днешно време фашизмът е възможен.
Той посочи, че правителството също е правило грешки в мандата си досега, като посочи като пример призива на премиера Петков хората да дарят по една заплата за Украйна. Като друга грешка той посочи липсата на достатъчно ясна комуникация.
„Моите колеги отделиха цялото си време и ресурс, за да работят, да се справят с кризите и пожарите, които постоянно се палят. И отделиха много по-малко време в комуникацията, да обясняват какво правят“, посочи той.
Той обясни, че няма и за себе си отговор дали отново би приел да се кандидатира и да е водач на партийна листа, но добави, че продължава да се учи в политиката.
„Да бъдеш народен представител е голяма чест, но е и трудно. Не съм готов с отговор за себе си дали бих повел отново листа. Шест месеца не са много за политиката, аз се опитвам да се уча, оказах се в интересни времена. Всеки човек, който иска да промени нещата за по-добро, има място в политиката, според своите възможности и умения“, смята Ицо Хазарта.
Източник: webcafe.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html