събота, 20 април 2024 г.

Слави Трифонов: Напускайки властта, отказвам да бъда мафиот

Асен Василев и Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

„Френското предложение за стартиране на преговорите за Северна Македония за членство е ЕС вече е факт. От него става ясно, че Кирил Петков е водил друга външна политика, различна от политиката на Външно министерство. Тъй като външният министър беше предложение на „Има такъв народ“ и аз нямам никаква представа какви разговори са водени, а научавам всичко това от самото предложение“, каза Слави Трифонов в извънредно изявление на страницата си във Фейсбук. „В този документ се говори за българско малцинство. В Северна Македония няма българско малцинство, а има само българи. Ние българите не приемаме съществуването на македонски език, всички европейски държави го признават, а на нас ще ни признаят, че ние не го признаваме – това е резултатът от двойнствената политика на Петков“.

„Аз нали ви казах“, коментира Слави Трифонов. „Една от основателната причина да изтегля ИТН от правителството вече е факт. От обща култура трябва да знаете какво означава мафия – това е срастване на организираната престъпност с държавната власт. Напускайки властта, отказвам да бъда мафиот. Мафиот може да бъде само Кирил Петков, защото има власт“, заяви Трифонов.

„Другата седмица „Има такъв народ“ ще заяви позицията си в парламента чрез депутатите си, колкото и да са те. Търговията с депутати е толкова унизителна. Петков иска да остави властта на всяка цена. Не съм преговарял с никого. Коалиция с ИТН, ГЕРБ и ДПС няма и е невъзможна“, каза Трифонов и допълни, обръщайки се към Кирил Петков и Асен Василев: „Живели сте в Канада и не ме познавате. Всички депутати да ми вземете, аз пак няма да спра. На моя страна е справедливостта. Няма какво да ми вземете, защото нямам какво да губя, така че няма да спра“, завърши лидерът на ИТН.

Източник: 24chasa.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html