четвъртък, 25 април 2024 г.

В най-новата история на България не е имало успешен вот на недоверие

Снимки: БГНЕС

Председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров определи вота на недоверие, който внасят от ГЕРБ, като „предизвикателство“, което „не е неочаквано“.
„Този вот на недоверие се оказва изключително лесен за нас за оборване. Както видяхте, че темата за Северна Македония се оказа димна завеса, същото е и с повдигането на темата за икономическата и финансовата политика на правителството“, каза той.
Вчера от ПП ГЕРБ обявиха част от мотивите, с които ще искат оставката на кабинета, определяйки го като „корумпиран, лобистки и некадърен“. Тази сутрин стана ясно и че „Има такъв народ“ ще направят всичко възможно, за да спрат това правителство да управлява, защото е вредно за страната – това обясни депутатът Станислав Балабанов.
За да бъде успешен вотът и правителството да падне са необходими 121 гласа. Досега в най-новата история на България не е имало успешен вот на недоверие.
За момента четирите опозиционни групи, включително депутатите от „Има такъв народ“ имат 126 гласа. 59 – ГЕРБ, 34 – ДПС, 20 – „Има такъв народ“, 13 – „Възраждане“. Четирите групи заедно имат общо 126 гласа. Петимата депутати от ИТН се очаква да подкрепят правителството.
Мотивите за вота, които са внесени от ГЕРБ са за икономическата политика на властта. От думите на Станислав Балабанов обаче се разбра, че ИТН ще поиска парламентът да изслуша на закрито заседание министъра на външните работи Теодора Генчовска по темата Северна Македония. Балабанов иска това да се случи на закрито заседание.
Източник: boulevardbulgaria.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html