събота, 27 април 2024 г.

Трифонов потвърди: ИТН се разцепва

Снимки: БТА

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов съобщи, че разполага с информация, според която парламентарната му група ще се разцепи и част от нея ще подкрепи лидерите на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков и Асен Василев.
Трифонов обяви това в профила си във Фейсбук.
„Не е нужно да съм врачка“
„Най-вероятно са купени с пари и постове. То ще се види и кой какъв ще стане“, пише лидерът на ИТН, който миналата седмица обяви, че партията му напуска
управляващата коалиция“.
В публикацията си във Фейсбук Слави Трифонов пише и това: „Не е нужно да съм врачка, за да позная, че те ще изговорят купища лъжи и измислици (…), само и само да оправдаят постъпката си и да успокоят гузната си съвест“. А към края лидерът на ИТН твърди, че за него „властта може да не е самоцел, но за други явно е“.
Още преди публикацията на Слави Трифонов се появи информация, че между седем и осем депутати от „Има такъв народ“ ще подкрепят Петков и Василев и няма да последват Трифонов в решението му да напусне управляващата коалиция. Това бе потвърдено и от изказване на депутата от „Продължаваме промяната“ Атанас Михнев.
Когато миналата седмица лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви, че напуска управляващата коалиция, ръководството на „Продължаваме промяната“ заяви, че се надява да намери 12 депутати от „Има такъв народ“, които и занапред да продължат да подкрепят управлението.
Източник: dw.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html