петък, 19 април 2024 г.

Слави Трифонов: Премиерът не спря да ни прескача

Снимки: Фейсбук

Слави Трифонов реши „Има такъв народ“ да не бъде повече унижавана. Има две основни причини – при актуализацията на бюджета министерствата, за които отговаря ИТН са пропуснати и по отношение на РСМ се води двойна политика. Това заяви лидерът на „Има такъв народ“ Станислав Трифонов в интервю за Дарик радио.

„Не убеден, а знам, че Кирил Петков води двойна политика по отношение на РСМ. Весела Чернева дублира Теодора Генчовска и води двойна политика по отношение на падането на ветото към РСМ за започване преговори за еврочленство“, заяви Слави Трифонов.

В продължилото повече от един час интервю Трифонов заяви: „Тези хора не стават да се занимава с власт, с управление на държава. Според мен те трябва да стоят максимално далеч от властта, максимално дълго време. Тезата ми е, че тези хора не трябва да се занимават с власт никога“. Слави каза, че преди около месец му е станало ясно, че коалицията няма бъдеще. „Беше преди около месец. Той (Кирил Петков) не спря да се опитва да ни прескача по отношение на казуса с Република Северна Македония – говореше други неща на посланиците и на европейските лидери“, каза лидерът на ИТН.

Според него проблемът е, че „Продължаваме промяната” приличат като поведение на ГЕРБ. „Кирил Петков се държи авторитарно“. На няколко пъти по време на интервюто Слави Трифонов се обърна към водещия Константин Вълков с думите, че прави внушения.

В отговор, че различни коментатори всъщност обвиняват ИТН, че прилича на ГЕРБ и ДПС, Трифонов каза: Прекрасно е, че има свобода на словото.

„Орлин Алексиев е мой приятел, да. С него се познаваме от 20 години и нямам никаква представа какво прави и с какво се занимава. Една от причините, е, че не си говорим за политика. Аз съм човекът, който е създал „Има такъв народ“ и ако използвам израза „дърпа конците”, аз и сценаристите сме в Управителния съвет и знаем какво правим и става вътре. Това е, няма никой друг. Единствените хора, с които съм се посъветвал са депутатите от „Има такъв народ“ и те на 100% се съгласиха и ме посъветваха, че е време вече да излезем от коалицията. Ахмед Доган съм го виждал преди 15 години, когато беше гост в моето предаване в една друга телевизия. Нямам нищо общо с ДПС и нямам никаква представа какво става с тях“, каза Слави Трифонов.

„Той припомни, че още преди 4 месеца е бил повече от ясен какво ще стане. Още тогава предупредих“, каза Трифонов. „Аз съм за това – който нарушава закона да бъде арестуван и цялата строгост на закона да бъде стоварена върху него“, каза още Трифонов, след като интервюто засегна темата „Капитан Андреево”

„Какво, това е абсолютна тъпотия“, реагира Слави Трифонов на репликата „възможно ли е Капитан Андреево да събори правителството”. „Аз нямам нищо общо с гранични контролно-пропускателни пунктове. Нямам никаква представа какво се случва в здравеопазването. Започвам да се побърквам! Какво общо имам аз с Капъкуле. Може по същия начин да ме питате за баба си! Какво общо имам аз с Капъкуле? Депутатите казаха само, че има хаос на границата“, отговори Трифонов, относно думите на депутати от ИТН по темата.

„Защо искате да изкарате, че аз имам нещо общо с тези неща, при положение, че аз нямам нищо общо? Знаете ли, че в интернет пише, че съм рептил? Защото ви изглежда нелепо? Също толкова нелепо е, че аз имам нещо общо с ДПС. Вие правите внушения, не аз. Нямам нищо общо с Капъкуле, с ДПС, с ГЕРБ. Нямам. Аз съм самостоятелен“, реагира Слави Трифонов. В продължение на разговора той отново заяви, че ИТН излиза от коалицията заради РСМ. „Докато Македония не приеме българите в конституцията си и не спази договора от 2017 г., ако зависи от мен, няма да стартират преговори за членство в Европейския съюз. Така мисля аз“, каза Трифонов.

Според лидерът на партията депутатите от „Има такъв народ” са почтени и лоялни и няма да се отцепят от групата.

„Срещу Петър Илиев поне имаха нещо, за което могат да се закачат. С Любомир Каримански беше ужасно. Кирил Петков ми се обади в 11 часа вечерта и каза, че коалиционните партньори са се събрали да обсъждат БНБ. Аз попитах: добре колеги, вас не ви ли притеснява, че Кирил Петров реши да арестува Бойко Борисов без да ни предупреди. Защото сме партньори, а не слуги – равноправни партньори. Те нищо не казаха, а Кирил Петров каза, че ще изключи спикъра. Той каза: „Който и да е шеф на БНБ, само да не е Каримански. Аз му казах, че тогава за последен път разговарям с него. И от тогава не съм говорил с него“, каза Слави.

„Човек, който квалифицира на ляво, на дясно, министър-председател не може да се държи така. Винаги на Коалиционен съвет е имало по няколко представители на ИТН и са вземали решения“, подчерта Трифонов. „Аз с Кирил Петков се запознах като правеше реклама на пробиотик. Така съм си го записал и в телефона „Кирил Петков – пробиотик“, разкри той.

В интервюто той още веднъж заяви, че ИТН излиза от коалицията заради Македония и нарушените коалиционни споразумение, и че не се управлява добре държавата във финансов аспект. Според него коалиционното споразумение е нарушено. „Кирил Петков и Асен Василев се самозабравят. Те трябва да бъдат спрени и го правя“, заяви Слави Трифонов.

Той заяви, че законът и Конституцията дават достатъчно инструменти, в които правителство в този мандат да има.

Източник: bgnes.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html