четвъртък, 25 април 2024 г.

Лекарите събудиха Неделев, стабилен е

Сн. БТА

Тодор Неделев е бил събуден от упойката след операцията на главата, разкриха от щаба на националния тим. Преди часове футболистът претърпя интервенция в Тбилиси, след като автобусите на националите се сблъскаха по пътя между летището и хотела. Лекарите са събудили футболиста, като състоянието му остава стабилно. Той е контактен.

Новината потвърдиха и от клубния тим на национала „Ботев“ Пловдив. „Страхотни новини долетяха от столицата на Грузия. Преди минути капитанът на „Ботев“ Пловдив Тодор Неделев се е събудил от упойка, поставена заради направената операция. Тошко е контактен и е в стабилно състояние. Всички сме с теб, Капитане!“, казват „жълто-черните“. Неделев пострада най-тежко при катастрофата. Той беше приет по спешност в местна болница, като ще остане там под наблюдение поне седмица. Останалите играчи са се отървали само с уплаха от случката.

Българският национален отбор по футбол трябва да се изправи срещу Грузия в четвъртия си мач от Лигата на нациите на 12 юни.

Пред bTV Георги Миланов, който се е намирал много близо до Неделев в момента на катастрофата, разкри, че отборът ще играе срещу Грузия в мача от Лигата от нациите, а със съотборниците му ще излязат със специални фланелки в подкрепа на Тошко. „Ситуацията не е добра за почти целия отбор, но ще направим всичко възможно да излезем с гордост и чест от цялата ситуация. Ще изиграем мача утре. Нормално е и физически, и психологически да не сме на това ниво, на което трябва да бъдем. Вярвам в целия отбор, че ще излезем от тази много тежка за всички нас ситуация“, каза Миланов.

Мачът срещу Грузия ще бъде четвърта среща за „лъвовете“ от турнира Лига на нациите. До момента отборът ни записа една загуба (2:5 от Грузия) и две равенства – със Северна Македония (1:1) и Гибралтар (1:1).

Източник: btvsport.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html