петък, 26 април 2024 г.

Автобусът на националите катастрофира в Грузия, Неделев в болница

Снимки: Dsport

Един от автобусите, превозвали българските национали от аерогарата към хотела след кацането в Грузия, е катастрофирал тежко. 
В Тбилиси на път от летището шофьорът на първия автобус е загубил контрол върху управлението, в следствие на което е бил предизвикан тежкият инцидент. Най-сериозно пострадал е Тодор Неделев, докато останалите играчи са се отървали с уплах. По-късно нападателят на „Ботев“ Пловдив е бил опериран. Интервенцията е продължила над два часа и се е наложила заради парче стъкло, забито в главата на Неделев. Националът ще остане една седмица под лекарско наблюдение в Тбилиси.
Местната полиция започва разследване по случая.
„Тодор е стабилизиран. Цяла нощ бяхме пред болницата при него. Наложи се операция. Решението трябваше да се вземе много бързо. Не Дай Боже, последиците можеше да са много сериозни. Бързата адекватна реакция на всички тук, както от наша страна, така и на грузинските власти и лекарския екип, който го оперира, беше решаваща. Можем да сме им безкрайно благодарни“, заяви пред bTV пресаташето на националния отбор по футбол Виктор Игнатов.
„Той е още под упойка, защото става дума за мозъчна интервенция. Преди това беше контактен, но къде заради травмите, къде заради огромния шок, в един момент започна да излиза от адекватност. Слава Богу, реакцията беше много бърза. Веднага беше повикана линейка, която го превози до болницата. В такива ситуации се изисква съгласие от неговите близки и лекарските екипи. Беше взето бързо решение за интервенция, това се оказа много важно“, добави той.
„Всички останали са добре, освен огромния психологически шок, който преживяхме. Беше изневиделица. Имахме тежко пътуване цял ден със самолет и очаквахме да се храним и да почиваме, защото след 2 дни ни предстои мач“, заяви още пресаташето.
България гостува на Грузия в неделя вечер в четвъртия си мач от груповата фаза на Лигата на нациите, след като пред пет дни загуби от същия съперник с 2:5 в Разград.
Освен срамната загуба от Грузия, „лъвовете“ направиха две равенства от по 1:1 срещу Северна Македония и Гибралтар.
Източник: dsport.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html