четвъртък, 28 март 2024 г.

САЩ пращат нов посланик в България

Снимки: интернет

Американският президент Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за посланик на САЩ в България, съобщи Белият дом.  Новината бе разпространена у нас от „Свободна Европа“. Ако номинацията му бъде потвърдена от Сената, той ще замени на поста Херо Мустафа, която е в България от 2019 г.
Кенет Мъртън е бил посланик на САЩ в Хърватия и Хаити, а последната му мисия е като шарже д`афер на американското посолство в Хаити. Бил е и икономически съветник в посолството на САЩ в Париж, се посочва в биографичната му справка, публикувана от Белия дом. Мъртън е бил и заместник-изпълнителен секретар в Държавния департамент на САЩ. Работил е и като главен заместник-помощник секретар в Бюрото за глобално управление на таланти към Държавния департамент, а преди това е бил заместник-помощник секретар в Бюрото по въпросите на Западното полукълбо.
Кенет Мъртън има бакалавърска степен от университета Маями в Оксфорд, Охайо, и магистърска степен от Американския университет във Вашингтон. Говори хаитянски креолски език, френски, немски и испански. Носител е на няколко награди заради дейността си в помощ на пострадалите от земетресението в Хаити през 2010 г.
Източник: segabg.com

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html