петък, 19 април 2024 г.

Радев: Няма ядрено оръжие в България

Снимки: интернет

Категорично в България няма ядрено оръжие. Това са спекулации. Тези изтребители идват тук най-вече, за да могат да водят съвместни тренировъчни дейности с българските ВВС и да помагат за охрана на въздушното пространство. И дума не може да става за ядрено оръжие. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

Той коментира и предвидената актуализация на държавния бюджет, като я определи като необходима. „Всички намерения на правителството за антикризисни мерки трябва да минат през парламента. Много хора очакват. Надявам се да има по-бързо развитие, за да не бъдат и тези мерки прекалено закъснели. Най-важното е да видим устойчива управленска програма на правителството, която да даде устойчивост на всички процеси за борба с кризата и социална подкрепа“, посочи държавният глава.

Президентът коментира и показания от депутата Христо Петров (Ицо Хазарта) среден пръст вчера в Народното събрание. „Нашият парламент се е нагледал на какво ли не. Мисля, че не става въпрос за средни пръсти, а за цялостното поведение и отношение в парламента. Нашите народни представители не трябва да забравят, че с всичките си действия и начина, по който изглеждат и говорят, изразяват отношението си към българските граждани“.

Относно протеста на надзирателите, той каза, че всеки има право да протестира, но зависи за какво и по какъв начин. „Всички в момента професионални слоеве, всички, които вършат някаква дейност, имат своите основания да искат по-добри условия за работа. За мен е важно е да има диалог с управляващите”, уточни Радев.

Източник: novini.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html