събота, 27 април 2024 г.

Легенда на „Партизан“ ще вади ЦСКА от кризата

Снимки: Dsport; cska.bg

ЦСКА обяви сърбина Саша Илич за нов треньор на отбора. Договорът на бившия футболист на „Партизан“ (Белград) е за две години. Илич, който е на 44 години, няма богат опит като треньор.

Той е водил юношеския и младежкия отбор на Сърбия, а през 2021 г. беше назначен с „Чукарички“. Отборът се представи добре в сръбското първенство, но Илич напусна малко преди края на сезона. През април, когато Стойчо Младенов се раздели с ЦСКА, Илич беше свързван с треньорския пост при червените. В крайна сметка обаче Алън Пардю пое отбора. Англичанинът се раздели с ЦСКА в сряда, като обяви, че е разочарован от „организирани расистки фенове“. ЦСКА започва лятна подготовка на 6 юни, като Илич ще води първата тренировка. В неговия щаб влизат четирима помощници: Величко Капланович, Милорад Пекович, Дарко Обрадович и Слободан Милинкович.

Илич е една от емблемите на сръбския „Партизан“. Като футболист той има 861 мача за отбора, в които вкарва 243 попадения. В кариерата си той играе още за „Селта“, „Галатасарай“, „Ред бул Залцбург“ и „Лариса“.

„Армейци, Саша Илич е новият наставник на ЦСКА. Ръководството на клуба финализира преговорите със сръбския треньор, който ще изведе отбора за първата му тренировка в понеделник. Договорът на Илич е за две години, а в неговия екип на „Армията“ ще влязат и четирима асистенти, които ще поемат отделните звена в тренировъчната, кондиционната и аналитична работа. Лятната подготовка на ЦСКА ще премине в няколко етапа. Всички футболисти, без националните състезатели на отделните страни, ще се съберат на Панчарево на 6 юни, като в първите дни са насрочени традиционните медицински изследвания и тестове. Пожелаваме на Саша Илич здраве и много успехи с ЦСКА!“, написаха от клуба.

Източник: cska.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html