вторник, 16 април 2024 г.

Кирил Домусчиев: Обещанията от властта не бяха изпълнени, протестът не е отменен

Снимки: интернет

„Протестът ни не се отменя, а се отлага. Тъй като обещанията, които бяха дадени за компенсацията заради цената на тока и газа не бяха решени, въпреки че получихме обещания. Нито една наша фирма не отчита напредък в разговорите.
Няма нищо черно на бяло и в мерките, което да касае пряко бизнеса. Това са мерки, които не приемаме и не считаме, че ще помогнат за намаляване на инфлацията, от която всички страдат. Това заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев по време на заседание на Общото събрание на КРИБ, съобщи Novini.bg.
„Надявам се, че поетите ангажименти към бизнеса ще бъдат изпълнени. Понеже не виждаме това, си насрочваме нова дата за протест. Нормално е да го обявим по-отрано“, уточни той. „Надявам, че че поетите ангажименти ще бъдат изпълнени. Понеже не виждаме това, си насрочваме нова дата за протест. Нормално е да го обявим по-отрано“, уточни той.
„Бизнесът няма политически искания, а икономически искания. Няма държава в Европа, която да няма формула с пределни цени за икономиката. Българската икономика не е конкурентноспособна, тъй като ние плащаме най-скъпата електроенергия и газ и това рефлектира върху нашите възможности и цените“, обясни председателят на КРИБ.
„Протестът ще бъде национален и към него ще се включат и строителите, защото те са част от нас. Ние защитаваме интересите на 148 бранша и не можем да ги делим. Трябва да се свърши работата. В момента тече среща с г-н Рибарски в МС и се надявам да се обсъдят конкретни законодателни промени“, каза Домусчиев.
„За бизнеса е супер важно да бъдем приети в еврозоната. Това означава сигурност, подкрепа и стабилност на банковата система. Всеки, който работи срещу влизането в еврозоната, работи срещу българския бизнес“, подчерта още Домусчиев.
Преди това на заседание на Общо събрание на КРИБ бе избран нов Управителен съвет. В началото на заседанието бе приет отчет на дейността на КРИБ и състава на Управителния и Контролния съвет на КРИБ.
Източник: fakti.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html