четвъртък, 28 март 2024 г.

Американците искат да спасят икономиката си, а не да санкционират Русия

Снимка Интернет
51% от американците смятат, че спасяването на икономиката им е по-важно от санкциите срещу Русия за инвазия в Украйна. Това сочат резултатите от анкета, проведена от Центъра за изследване на обществените въпроси на „Асошиейтед прес“.
Последният път, когато агенцията зададе този въпрос на американската общественост през април, 55% казаха, че наказването на Русия чрез санкции е по-важно от предотвратяването на икономическия спад.
44% от американците подкрепят изпращането на помощ за Украйна, докато 32% са против, а 23% не са решили. 49% обаче смятат, че Съединените щати трябва да играят само незначителна роля в настоящия конфликт. Това, което остава неясно обаче, е дали респондентите смятат, че предоставянето на помощ от 40 милиарда долара на украинците, одобрено от Байдън в събота, означава, че САЩ играят основна роля в конфликта.
Малко над една пета от американците имат „много доверие“ в способността на Байдън да управлява отговорно ситуацията в Украйна. Други 39% казват, че имат известно доверие, докато други 39% казват, че почти нямат никакво доверие.
Източник: telegraph.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html