сряда, 24 април 2024 г.

Купата е синя!

Снимки: Dsport
„Левски“ сложи край на дългата суша без трофеи, побеждавайки ЦСКА с 1:0 във финала за SESAME Купа на България.
Пред пълните до пръсване трибуни на Националния стадион „Васил Левски“ двата отбора изиграха равностоен мач, като „сините“ имаха леко предимство и успяха да стигнат до така важния един гол разлика, дошъл благодарение на Илиян Стефанов. Дошлият от „Берое“ младок се разписа с удар от границата на наказателното поле в 57-ата минута след груба грешка на Томас Лам и така донесе рекордна 27-а Купа във витрината на „сините“, които не бяха печелили трофея от 2007 г., когато начело отново беше Станимир Стоилов.
Наред с това, тимът на Станимир Стоилов сложи край на лошата си серия срещу Вечния враг, след като нямаше победа над „армейците“ от 3 години насам.
„Аз се върнах прекалено амбициозен. Зареден с енергия да спасим „Левски“ и да го върнем към победите. Работих честно и Господ гледа. Затова съм недоволен, когато нещо не ми харесва. Този отбор на „Левски“ заслужава уважение. Присъствието на стадиона и им даде Купа на феновете. Мисля, че е абсолютно заслужена“, каза Стоилов. „Градим отбор с трофей. Класирахме се за Европа. Почваме да празнуваме и до края ще играем за феновете. Трудно мога да обещая на феновете надграждане. Надявам се да намерим път и решение на нашите си неща. Много трудно мога да говоря за надграждане, такава е ситуацията“, каза щастливият треньор на „Левски“ Станимир Стоилов.
„Червени“ и „сини“ се срещнаха във финал за пръв път от 2005 г. Тимът на Алън Пардю от своя страна не успя да защити Купата, спечелена преди година. „Червените“ бяха на финал в турнира за трети пореден сезон.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html