четвъртък, 18 април 2024 г.

Тодор Батков призова Божков да опрости дълговете на „Левски“

Снимки: Dsport
Бившият собственик на „Левски“ Тодор Батков коментира ситуацията в „синия“ клуб само два дни преди финала за Купата на България срещу ЦСКА. В сутрешния блок на bTV той коментира темата с развитието на клуба, с треньора Станимир Стоилов и с финансовото състояние на „Левски“.
Батков заяви, че служебни ангажименти ще го лишат от възможността да бъде на Националния стадион „Васил Левски“ за мача на 15 май: „Няма да мога да съм на стадиона, физически няма да съм в София. Определено „Левски“ е в по-добра форма и това го виждат и неспециалистите. Спортно-технически и физически отборът е в по-добра форма. Те имат и по-добрият треньор, но нещата са очевидни“.
„Сдружението „Левски на левскарите“ има потенциал. То може да е фундаментът, с който да се спи спокойно. 20 000 е реалистична цифра, която сдружението ще достигне до няколко месеца, а след това ще надмине. Аз ще се включа задължително. Първо, ще дам безвъзмездно акциите си. Те са 250 001“, каза адвокатът.
Бившият шеф на „сините“ не пропусна да похвали и треньора Станимир Стоилов: „Никога не съм се съмнявал в неговите качества. Той е най-добрият български треньор, който може да води „Левски“ и най-добрият треньор на „Левски“ през XXI век. Тук имаше една симбиоза между клуб и фенове, която не позволи клубът да загине като Вечния враг“.
„Наско Сираков заяви, че държи акциите за цялата левскарска общност. Той каза, че не е типичният чичко-паричко, както при останалите клубове. Моделът на „Левски“ е много добър и може да бъде нещо ново и за Европа“, каза още Батков. „Сираков е заявил, че пътува и иска да вземе необходимите документи от Васил Божков, че Божков няма претенции към „Левски“, защото той изкупи един от дълговете на „Левски“. Призовавам го да го направи, както аз го направих. Когато предадох безвъзмездно акциите, имаше заеми, които бях давал на клуба и след това ги бяха забравили. Новите след мен ми се обадиха и аз им ги опростих“, допълни той относно опитите на сегашното ръководство на „Левски“ да убеди бившия собственик Васил Божков да опрости финансовия дълг на клуба към него.
„Призив към привържениците на клуба – да продължават да подкрепят морално, духовно и физически на стадиона „Левски“, а ако могат и финансово“, допълни Батков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html