четвъртък, 25 април 2024 г.

Русия гони български дипломат

Посланик Атанас Кръстин, снимка Уикипедия

Русия обяви служител на българското посолство в Москва за персона нон грата като ответна мярка, се казва в изявление на руското външно министерство.

„На 13 май извънредният и пълномощен посланик на Република България в Руската федерация Атанас Кръстин е бил извикан в руското външно министерство, където му е връчена нота от министерството, с която служител на българското посолство в Москва е обявен за персона нон грата“, казват от дипломатическото ведомство. „Тази мярка е в отговор на немотивираното решение, взето през април от българската страна, да обяви дипломат от руското посолство в София за персона нон грата“.

На 18 април извънредният и пълномощен посланик на Република България в Руската федерация Атанас Кръстин беше поканен в Министерството на външните работи на Русия, където му е връчена нота за обявяване на служители на българското посолство в Москва за нежелани.

На 28 март правителственият самолет прибра от Москва посланика ни в Москва Кръстин заедно с още 63-ма души на борда. Посланик Кръстин тогава бе повикан за консултации от българските власти.

Източник: bgnes.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html