четвъртък, 28 март 2024 г.

Зеленски: Украйна никога няма да признае Крим, като част от Русия

Снимки: БГНЕС
Украинският президент Зеленски заяви, че е готов да разговаря с руския президент Владимир Путин и че трябва двете страни да постигнат споразумение, но без поставяне на ултиматуми.
Зеленски заяви в интервю пред италианската държавна телевизия RAI, че Украйна никога няма да признае Крим като част от Русия, която анексира тази част от Южна Украйна през 2014 г.
„Крим винаги е имал своя автономия и свой парламент, но в рамките на държавата Украйна“, каза украинският държавен глава в откъси от интервюто, които RAI публикува.
Интервюиращият попита лидерът какво мисли за коментара на френския президент Еманюел Макрон, който предупреди да не се допуска унижение на Путин.
„Искаме руската армия да напусне нашата земя, ние не сме на руска земя“, отговори Зеленски и допълни: „Няма да спасяваме лицето на Путин, като плащаме с нашата територия. Това би било несправедливо“.
В друг коментар президентът на Украйна изрази надежда за бъдещето. „Трябва да мислим за бъдещето на Русия. Аз, като президент на Украйна, казвам, че това са нашите съседи. Ще има други президенти и други поколения в Русия“, каза украинският президент.
Източник: trud.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html