вторник, 23 април 2024 г.

Николай Събев: Филмът с шантажа на българското правителство приключи

Снимки: Фейсбук

„Икономическият модел, по който се е работело в автобусните превози, е сгрешен“, заяви министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев.

„Министерството на транспорта и съобщенията няма да допусне прекъсване на превози“, заяви министърът по повод очакваните нови протести. На въпрос на Би Ти Ви как ще постигне това, той каза: „Нека да си запазим тази малка тайна“. Събев увери, че транспортното министерство защитава обществения интерес и работи за това всеки да има равен достъп до пазара, както и равни условия за работа. „В никакъв случай няма да допусна облагодетелстване на една компания за сметка на други“, каза още той.

По думите на министъра ведомството му работи по „настройката“ на Националната транспортна схема. Събев обясни, че се водят разговори и с общините, за да се избегне дублирането в разписанията. В същото време превозвачите обявиха, че готвят национален протест на 10 май. Те са обидени от отношението на премиера Кирил Петков, който преди дни им посочи вратата.

„Филмът с шантажа на българското правителство приключи. Чудя се защо превозвачите искат оставки, след като последните 3 месеца ние имахме ясни преговори и договорки и си стиснахме ръцете. Г-жа Милтенова представлява част от фирмите, които нямат интерес държавата да има национална транспортна схема. Но ние сме решени, че държавата ще има такава схема и започваме да я подреждаме. Всички автобусни превозвачи и собственици на фирми трябва да знаят, че в лицето на министерството имат гарант за равни условия на пазара“.

Според Събев Милтенова не иска да преговаря. Запитан дали ще я покани на среща в министерството, отвърна: „Аз искам да поканя легитимни представители на автобусните превозвачи.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html