четвъртък, 25 април 2024 г.

Украински разузнавач №1: Русия ще обяви обща мобилизация

Снимки: БГНЕС
Ръководителят на украинското разузнаване генерал-майор Кирило Буданов твърди в интервю за украинското издание „НВ“, че руските сили търпят големи загуби в Украйна, поради което Москва обмисля да обяви общонационална мобилизация.
Смята се, че това ще стане на парада на 9 май, но не е изключено Русия да не може да се организира толкова бързо.
„Загубите, които Русия понесе в Украйна, оказва значително влияние върху Москва. Русия вече започна скрита мобилизация чрез назначаването на платени бойци и привличането на хора от Сирия и Либия, и сега се кани да обяви открито общонационална мобилизация. Наистина се чудя: как Москва ще обясни това на собствения си народ? Защо Русия с нейната „първа или втора най-добра армия“ в света има нужда от мобилизация, ако според официалните им изявления всичко върви по план, и Украйна като военна машина е нищо?“, каза разузнавачът.
Буданов предположи, че мобилизацията ще бъде извършена под извинението, че Русия се бори „не срещу Украйна, а срещу целия англосаксонски свят“.
„Да, те се подготвят. Росрезерв сега започна да проверява с какво наистина разполагат и да изчислява какво могат да предоставят след издаването на заповед за мобилизация. Това е една от най-важните стъпки преди началото на истинската мобилизация… Очаква се на 9 май да бъде обявена, но аз лично смятам, че Москва няма да успее да се организира навреме“, допълни Буданов.
Източник: darik.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html