19.6 C
София
събота, 24 септември 2022 г.

Радев: Цинично е да кажеш – ще намерим газ, но ще плащаме по-скъпо

Снимки: БГНЕС

„Изпълнителната власт трябва така да реши проблема с газа, че цената за българския потребител и индустрия да бъде най-ниска. Ще се търсят решения физически да получим газ от другаде. Цинично е в енергийно най-бедната държава в ЕС да кажат, че ще намерим друг начин и ще плащаме по-скъпо. Някои хора са на ръба и не могат да плащат по-скъпо”. Това заяви президентът Румен Радев, който е на посещение в Кралство Испания по покана на Негово Величество крал Фелипе VI.

„Хората, които все повече виждаме на улицата, ще покажат дали правителството се справя с кризите”, категоричен беше Радев.

По думите му целта на визитата в Испания е укрепване на сигурността чрез съвременно изграждане на отбранителни способности. Във фокуса на разговорите стоял въпросът за сигурността.

„Именно тук Испания има голям интерес за коопериране в съвместно производство и излизане на пазари в трети страни”, каза още държавният глава. Според него възможностите за сътрудничество между двете държави са големи. Друг сектор, в който България и Испания могат да си сътрудничат, е туризмът“. В това е убеден Румен Радев.

„Такива асоциации са абсолютно далеч от реалността”. Това заяви президентът по повод изказване на премиера Кирил Петков, че ситуацията в Украйна е подобна на Априлското въстание, и че е позорно да не помогнем в тази ситуация.

Това е първа визита на български държавен глава в страната от 23 години насам. Радев се срещна с премиера на Испания Педро Санчес, сега предстои да говори и с краля на страната.

Източник: glasove.com

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html