събота, 27 април 2024 г.

Станислав Балабанов, ИТН: Казус като Македония ще взриви коалицията

Снимки: интернет
Логиката показва, че в ситуация на редица кризи предсрочните избори не са изход, това не е държавническо поведение. Всички партньори се опитваме да се опираме на коалиционното споразумение. Докато то се спазва се надявам да няма предсрочни избори. Това заяви Станислав Балабанов от ИТН в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия.
Според него идеята на коалицията е да се възпротиви на статуквото и да извърши съдебна реформа. Той отрече подкрепата на опозиционни партии да е индикатор за проблеми в управляващото мнозинство.
“Съжалявам г-н Гюров. Той се превърна в жертва на собствените си партийци. Беше издигнат в последния момент и после беше оттеглен. ПП в този месец, в който се бавеше процедурата по издигане на кандидатури за гуверньор на БНБ, посочиха няколко човека като Кристалина Георгиева и Стоян Михов. Това е причината ПП да поискат отпадане на някои критерии за управител на БНБ”, поясни Балабанов по казуса с избор на гуверньор на БНБ.
Той беше категоричен, че ИТН ще прояви постоянство и ще номинира отново Любомир Каримански.
Балабанов коментира скорошните социологически проучвания, според които подкрепата на ИТН спада: “В такава ситуация всеки ще има проблеми. Който и да е на власт, ще трябва да взима трудни решения. Подкрепата за всяка партия ерозира и аз го отдавам на кризите”.
“Един казус като Македония ще взриви коалицията. В момента се слага на масата националният интерес”, категоричен беше депутатът от ИТН. Той обясни, че ИТН е поискала повече места в парламентарните комисии по конституционни и правни въпроси и по бюджет и финанси, защото работата на комисиите е била саботирана от липса на кворум.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html