четвъртък, 25 април 2024 г.

Вежди Рашидов: Управлението на държавата се превърна в детска градина

Снимки: Фейсбук
„По времето на ГЕРБ имаме 10 ремонтирани театъра, направихме 6 нови музея. България влезе в Лувъра. Църквите в Истанбул и Одрин също бяха ремонтирани. Това не бива да се забравя“. Това заяви в предаването „Офанзива“ по Нова нюз бившият министър на културата Вежди Рашидов.
Той посочи, че на обществото е писнало управляващите да говорят за Гешев, докато явно не могат да го махнат законно.
„Есента ще им бъде много лошо при такива кризи и инфлация. Гешев е единственото им занимание, да си ходят. Бездарието може да навреди много повече, отколкото един избор. Управлението не е забавление за хора, които имат мерак да властват, а е отговорност. ГЕРБ създаваше, каквито и грешки да правеше“, подчерта Рашидов.
По думите му управлението на държавата се превърна в една детска градина – добре облечени и добре изглеждащи, но неможещи управляващи. „Не са подготвени да управляват. Лесно се излиза на улицата, хората лесно се подвеждат, илюзиите са безкрайни. Те дойдоха в една направена държава и я окупираха. Тръгнаха да изчегъртват, изчегъртаха себе си. Правят лоша промяна“, посочи той.
Рашидов коментира и клипа на министъра на културата Атанас Атанасов.
„Той е едно хубаво дете. Много симпатичен младеж, но не може един министър да прави такъв видеоклип, момчето не е подготвено. Идва от читалище, виновен е премиерът, който си прави екип. Сбъркана е работата. България се управлява от мъдри, разумни и можещи хора, независимо от възрастта. Момчето просто не е на мястото си“, каза Вежди Рашидов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html