четвъртък, 25 април 2024 г.

Путин декларира 10 млн. рубли, две коли и ремарке

Снимки: Туитър
Руският президент Владимир Путин е спечелил 10.2 млн. рубли (над 113.3 хил. евро) през 2021 г., което е малко повече от доходите му, декларирани за предходната година – 9.99 млн. рубли. Информация за доходите на руския държавен глава беше публикувана в петък на сайта на Кремъл.
Декларираният от президента списък на движимото и недвижимото имущество остава непроменен, като Путин декларира собственост на два апартамента от 153 и от 77 кв м и гараж, както и две коли – ГАЗ-M21 и „Нива“, и ремарке.
Така официалните доходи на президента се оказват по-ниски от тези на помощника му Левитин, който е декларирал най-много получени пари и имоти в Кремъл. Путин е взел по-малко и от руския премиер Михаил Мишустин, който е декларирал 18.3 млн. рубли в края на годината.
През 2019 г. личното богатство на руския президент беше изчислено на 160 млрд. долара. Екипът на Алексей Навални направи разследване през 2021 г. за частен дворец на руския президент край Сочи, направен с невиждан лукс, но официално вписан на фиктивен собственик. След началото на войната в Украйна ЕС включи Путин в санкционния списък на руски граждани, чиито банкови сметки се замразяват, а имуществото подлежи на запор, но до момента няма официална информация за конфискуване на собственост или сметки на руския президент.
Преди два месеца забраненият вече в Русия фонд на Навални публикува видео, за което се твърди, че съдържа реални снимки от двореца, който се смята за собственост на руския президент в Геленджик.
Източник: dnevnik.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html