събота, 27 април 2024 г.

Сираков: Ще дойдем 20 000 и ще изметем всичко

Снимки: Dsport

Мажоритарният собственик на „Левски“ – Наско Сираков, потвърди, че Станимир Стоилов остава треньор на тима.

Легендата на „сините“ заяви, че не би позволил специалистът да си тръгне по този начин от клуба и допълни, че ако Стоилов напусне, той ще последва неговия път. По-рано през деня се появи официална позиция на Стоилов на клубния сайт на „сините“, което гласи, че най-успешният треньор на „Левски“ от началото на века напуска българския футбол, но остава при 26-кратните шампиони.

„Самият факт, че сме двамата тук отговаря на най-наболелия въпрос в последните часове. Няма опасност Мъри да не е треньор на „Левски“. Ако си е тръгнал, аз вече нямаше да съм тук. Щях да си тръгна преди него. Не съм изровил земята да го върна в „Левски“, за да позволя да си тръгне, по какъвто и да е начин“, каза Наско Сираков.

Собственикът на „сините“ отправи сериозна закана към ръководството на съдийската комисия към Българския футболен съюз, че ако „клоаката“ в родния футбол не бъде изчистена веднъж завинаги, левскарката общност ще измете всичко.

Според Сираков по време на първия полуфинал за Купата с „Лудогорец“ са били отсъдени две несъществуващи дузпи, а 100-процентова такава в 83-ата минута дори не е била прегледана от ВАР. Той добави, че изгонването на Хосе Кордоба в 79-ата минута е с цел „Левски“ да бъде омаломощен за предстоящото „Вечно дерби“ с ЦСКА в неделя.

„Вече се натрупва една абсолютна смрад, една клоака, която веднъж завинаги трябва да бъде изчистена. Ние ще дойдем 20 000 и ще изметем всичко. Ние възпитаваме нашите футболисти да не отговарят на провокациите на противника и на съдиите. Вчера на мача в Разград се дадоха две несъществуващи дузпи, не се даде 100-процентова дузпа в 83-ата минута – ВАР дори и не гледа ситуацията. Кордоба получи два жълти за правилно дишане. Изгониха го заради предстоящия мач с ЦСКА. Не ме интересува дали унгарци, или китайци ще управляват тази комисия – българският футбол трябва да се оправи. Ще дойдем 20 хиляди и камък върху камък няма да остане“, завърши Наско Сираков.

Вчера самият Стоилов се появи на стадион „Георги Аспарухов“ със Сираков и обяви, че остава в клуба. „Няма да напусна „Левски“, но напускам българския футбол. Това означава, че няма да си изпускам нервите, ще продължавам да работя, както е най-добре за „Левски“, каза Стоилов пред репортери.

Той се оплака от съдийството в мача с „Лудогорец“ и червения картон, който получи. „Изпуснах си нервите, защото съжалих, че ще пропусна дербито с ЦСКА“. След това Стоилов започна с обсъждане на проблемите в клуба, за които говори за пръв път. „Или ще се работи, както аз и Ивков (изп. директор Ивайло Ивков) искаме, или си тръгваме. Не искам многовластие в „Левски“, не искам съветници, които да ми подсказват. Нямам нужда да ми подсказват и да ме подбутват. Може и да казват, че съм диктатор – такъв съм. За „Левски“ ставам диктатор“, каза Стоилов. „Съветниците са сринали Рим“, добави Стоилов и каза: „Не усещам доверие в работата ми“. Треньорът на „Левски“ изрази недоволство от това, че трябва да дава отчет пред Управителния съвет. „Какво да давам отчет на някакви хора. Ако нещо се обяснявам го казвам на Сираков, защото знам, че ще ме разбере“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html