петък, 19 април 2024 г.

Петков след разпита: Връзката е Горанов

Снимки: интернет
Премиерът Кирил Петков даде показания в прокуратурата по досъдебното производство за изнудване на бизнесмена Васил Божков. По същия сигнал на 17 март бяха арестувани бившият премиер Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и бившата му пиарка Севдeлина Арнаудова.
„Връзката, която има във всички тези три случая е, че лицето Горанов е министър на финансите. Има няколко неща, които мен лично ме притесняват. Първото е докладът на АДФИ, където има ощетяване на бюджета с над 550 млн. Това за мен е факт, който е на база истински доклад. Който е на база, че г-н Божков не е платил средствата, които е трябвало да плати – бюджетът е ощетен“, заяви Петков след разпита.
Според него докладът за общините давал сериозни съмнения, че има неправомерни действия от ОСЕС – която е одитната изпълнителна агенция на Министерството на финансите.
„В много от общините в България обществените поръчки са се провели така, че има над 90% концентрация на само един изпълнител. Този доклад дава сериозни съмнения, че има неправомерни действия от одитната изпълнителна агенция, която е под Министерството на финансите“, каза още премиерът.
„Много бих се радвал Висшият съдебен съвет да си свърши работата и да прегледа внимателно аргументите на министъра на правосъдието. За мен те ясно показват, че този главен прокурор трябва да си даде оставката или да бъде отстранен“, настоя министър-председателят.
Източник: bgonair.bg

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html